Oli d'oliva:

A la Cooperativa La Borgenca de les Borges Blanques disposem d’un molí d’oli capaç de moldre fins a 90 Tm d’olives cada 24 hores.

La millora en els processos de producció ens ha permès produir l’oli d’oliva verge extra de més alta qualitat i reconegut a nivell mundial.

Les olives són 100% de la varietat arbequina i procedeixen exclusivament de les finques dels nostres socis de la comarca de les Garrigues.

Després d’un acurat procés de recollida de les olives, aquestes són portades al molí de la Cooperativa on ràpidament són netejades i molturades aconseguint una qualitat en el nostre oli d’oliva verge extra excepcional.

Les característiques principals dels nostres oli d’oliva verge extra són:

– Producte absolutament natural de color verd-groc i sabor lleugerament amarg que recorda les olives semi-madures, amb tocs de tomàquet, carxofa i ametlla.

– La seva qualitat es pot assaborir tot prenent cru, amb pa torrat, amanides, etc … on ressalta les virtuts gastronòmiques i aromàtiques de la resta d’aliments. Quan es fregeix l’oli d’oliva verge extra creix, al contrari d’altres olis naturals que es dilueixen ràpidament. Tot això fa que les experts el considerin un dels millors olis d’oliva verge extra del món.

– Acidesa inferior a les 0,2 graus.
– Peròxids entre 6 i 9 meq / 02 / kg.

La campanya de fabricació es sol fer des de mitjans de novembre fins a mitjans de gener. Durant aquest període es poden realitzar visites concertades per veure el procés d’elaboració del nostre oli d’oliva verge extra de la Cooperativa la Borgenca.