Alimenta el teu cos, nodreix la teva ànima
ELS NOSTRES PRODUCTES
Oli d'oliva
A la Cooperativa La Borgenca de les Borges Blanques disposem d’un molí d’oli capaç de mòltar fins a 90 Tm olives cada 24 hores.
La millora dels processos de producció ens ha permès produir l’oli d’oliva verge extra de més alta qualitat i reconegut a nivell mundial.
Les olives són 100% de la varietat arbequina i procedeixen exclusivament de les finques dels nostres socis de la comarca.
Després d’un curós procés de recollida de les olives, aquestes són portades al molí de la Cooperativa on ràpidament són netejades i molturades, aconseguint una qualitat al nostre oli d’oliva verge extra excepcional.
La campanya de fabricació se sol fer des de mitjans de novembre fins a mitjans de gener. Durant aquest període es poden fer visites concertades per veure el procés d’elaboració del nostre oli d’oliva verge extra de la Cooperativa la Borgenca.
Característiques principals dels nostres olis
La seva qualitat es pot assaborir prenent-ho cru, amb pa torrat, amanides, etc… on ressalta les virtuts gastronòmiques i aromàtiques de la resta d’aliments. Quan es fregeix l’oli d’oliva verge extra creix, al contrari d’altres olis naturals que es dilueixen ràpidament. Tot això fa que els experts ho considerin un dels millors olis d’oliva verge extra del món.
Producte absolutament natural de color verd-groc i sabor lleugerament amarg que recorda les olives semi-madures, amb tocs de tomàquet, carxofa i ametlla.
Això fa que el nostre oli sigui d’alta qualitat ja que ha estat produït amb els més alts estàndards de qualitat, cosa que garanteix el seu sabor, aroma i propietats saludables.
Acidesa inferior als 0,2 graus i peròxids entre 6 i 9 meq/02/kg.
Això significa que l’oli ha estat obtingut a partir d’olives fresques i sanes, que han estat premsades i extretes mecànicament a baixes temperatures, el qual preserva les propietats organolèptiques i nutricionals.